> NIEUWS

> PROJECTEN





> STUDIO

> Architectuur

> Verbouwingen

Studio KA is gevraagd een ontwerp te maken voor de verbouwing van een voormalig kantoor tot een woonhuis met studio. In de bestaande situatie is het pand verdeeld in twee apart van elkaar functionerende lagen. De bovengelegen beletage is opgedeeld in een drietal kleine, krappe ruimtes en het souterrain is met zijn lengte van bijna 30 meter diep en donker.
We besluiten de beletage in gebruik te nemen als woonvertrek en verwijderen alle niet oorspronkelijke wanden, zodat een grote open ruimte ontstaat. De connectie met de straatzijde, waar prachtige glas in lood ramen in de gevel zitten, wordt hersteld.
Om de lengte van het souterrain te breken wordt halverwege een op zichzelf staand blok geplaatst. Zo ontstaat een visuele scheiding tussen de studio aan de straatzijde en de slaapvertrekken aan de tuinzijde. In het blok bevinden zich de badkamer, wasruimte en een apart toilet.
Om meer daglicht toe te voegen creëren we in het souterrain een ruime patio
. Aan weerszijden hiervan liggen de twee slaapkamers, elk met een directe verbinding naar de patio.
Twee vides verbinden de woonlagen met elkaar en laten daglicht tot diep in de woning doordringen.



WOONHUIS MET STUDIO

locatie
opdrachtgever
ontwerp
uitvoering

 

Rotterdam
particulier
2010
2010