> NIEUWS

> PROJECTEN





> STUDIO

> Architectuur

> Verbouwingen

In een voormalige werkplaats willen de eigenaren een slaapverblijf maken. De ruimte wordt in de oude situatie verlicht door een smal daklicht en een klein raam in de achtergevel. In het midden van de ruimte vergroten we het daklicht en maken we een ruime overdekte patio. Hiermee komt een zee aan licht de vertrekken binnen. De patio wordt in de koudere maanden gebruikt als wintertuin en dient in de zomer als warmtebuffer. Aan weerszijden van de patio liggen de slaapkamers.
De binnenplaats krijgt de functie van loungeruimte. Op de vloer ligt een zandkleurige tegel die doorloopt in de basis van het loungemeubel. In de ruimte willen de eigenaren hun verzameling van objecten, meegebracht van reizen door Marokko en Turkije, een plek geven. De ruimte wordt daarom bewust neutraal gehouden. Alleen de achterwand wordt voorzien van een print van het Atlasgebergte in Marokko, waarmee de binnenplaats de sfeer van de reizen opnieuw oproept.


BUITEN-BINNENPLAATS
OVERDEKTE PATIO

locatie
opdrachtgever
ontwerp
uitvoering

 

Rotterdam
particulier
2011
2011