> NIEUWS

> PROJECTEN

> STUDIO

> Architectuur

> Verbouwingen

De Erfwoningen in Veghels Buiten zijn de moderne variant van het rustieke buiten wonen. Als bewoner van het erf heb je een grote tuin en vrij uitzicht, maar ook het voordeel van de naaste buur. Drie tot zes woningen in een rij liggen rondom een collectieve buitenruimte en vormen zo een modern boerenerf.

WONING OP MAAT
Als koper kun je veel invloed uitoefenen op jouw eigen woning en woonomgeving. Daarom maken we een woning om in te wonen, maar ook om in te werken of om op termijn in te verzorgen. De constructie van houten balken deelt de plattegrond in twee beuken. In één beuk bevinden zich alle technische voorzieningen zoals de trap, badkamer en berging. In de andere beuk is het woonprogramma hierdoor vrij indeelbaar. Zo bepaal je zelf de indeling van je woning. Een werkruimte op de verdieping? Twee, drie of vier slaapkamers? Een aparte keuken of liever een grote woonkeuken met kookeiland? Ook vides zijn mogelijk zodat de mooie hoge kapconstructie van de woning overal zichtbaar wordt. De indeling van de gevel bepaal je ook. Hoge ramen van vloer tot aan plafond geven het gevoel dat het landschap in de woning doorloopt.

JE EIGEN STUKJE ERF
Bijzonder aan de woning is de overgangszone tussen de eigen woning en het collectieve erf, het zogenaamde ‘voorerf’. Dit voorerf kan dienen als patio, maar ook bij de woning betrokken worden. Bijvoorbeeld als wintertuin of als werkruimte aan huis. Doordat de voorerven deel uitmaken van zowel de woning als van het erf ontstaan hier informele speel- en ontmoetingsruimtes.

TIJDLOOS EN DUURZAAM
In Veghels Buiten wil je lang blijven wonen. Daarom zijn de woningen niet alleen flexibel in te delen en uit te breiden, maar ook nu al klaar voor de toekomst. Ze zijn voorzien van vloerverwarming en een hoogwaardige isolatie in de buitenschil welke zorgen voor een bijzonder laag energieverbruik. Door het gebruik van robuuste en slijtvaste materialen zoals leisteen en siberisch lariks hebben de woningen een warm en duurzaam uiterlijk, welke met de tijd alleen maar mooier wordt.ERFWONINGEN
VEGHELS BUITEN

locatie
opdrachtgever
ontwerp
uitvoering

 

Veghel
Veghels Buiten
2012
-