> NIEUWS

> PROJECTEN





> STUDIO

> Architectuur

> Verbouwingen

Verbouwing van een bovenwoning aan een rustiek plein in Londen. In de huidige situatie grenst de slaapkamer aan het balkon aan de voorzijde en is de woonkamer gelegen aan de achterzijde van de woning. De bewoner wil graag de positie van slaap- en woonkamer omdraaien zodat vanuit de woonkamer een directe relatie ontstaat met buiten. Tevens is de wens om een extra (studeer)kamer toe te voegen. In het plan verplaatsen we de keuken naar het midden van de woning, zodat aan de achterzijde ruimte ontstaat voor zowel een slaap- als een studeerkamer. Kastenmeubels worden zo ontworpen dat ze aan twee zijden bruikbaar zijn. Zo wordt uiterst efficient omgegaan met de beperkte ruimte. De huidige (kleine) ramen aan de voorzijde worden vervangen door een geheel te openen schuifpui naar het balkon. De pandbrede woonkamer loopt zo naadloos over in de buitenruimte.



LEINSTER SQUARE
verbouwing bovenwoning

locatie
opdrachtgever
ontwerp
uitvoering

 

Londen, Engeland
Particulier
2013
2014