> NIEUWS

> PROJECTEN





> STUDIO

> Architectuur

> Verbouwingen

IN HET PLAN voor een tuinhuis voor Wim van Krimpen gaan we uit van de kwaliteiten van de locatie: de prachtige ligging in het groen met uitzicht over het tuinencomplex, een groene oase temidden van het stadse leven. Een compacte vormgeving en heldere materialisering bieden geborgenheid in het interieur en geven openheid naar het landschap waar gewenst. Eigenheid is een belangrijk aspect, waarbij indeling en gebruik van het tuinhuis aangepast kunnen worden aan de situatie van de gebruiker.

In de noordkant van het huisje bevinden zich alle vaste functies. Aan de zonzijde ontstaat het leefgedeelte met diverse opties voor terrassen. De geperforeerde luifels laten prachtig gefilterd licht binnen en omkaderen het zicht over het volkstuincomplex vanuit het tuinhuis.

Het huis laat zich eenvoudig aanpassen aan de (stemming van de) gebruiker. Van een gesloten ´caban´ die geborgenheid uitstraalt en waarin je je helemaal terug kunt trekken tot een open en uitnodigend volume dat volop relaties aangaat met het omliggende landschap. Een plek om te genieten van de natuur en het buitenleven. De materialisatie met houten latten loopt rondom door in vloer, wanden en dak. De uitzondering hierop vormen de grote, in de wand uitgespaarde, nissen. Ze zijn het blanco canvas wat de eigenaar naar eigen smaak kan invullen. Keuken, badkamer, slaapbank en vaste kasten zijn één met het volume van het tuinhuis. Vrijstaand meubilair is mee ontworpen in de stijl van het tuinhuis en is sober en multifunctioneel.

Het tuinhuis kan uitgevoerd worden in verschillende lengtes, variërend van 4 (zonder douche en met minimale keuken) tot 6 meter. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een aangrenzende kweekkas direct naast de keuken. Vers eten staat zo van het land op tafel. Natuurlijke, robuuste materialen zoals hout, staal en glas geven het huis een warm en duurzaam karakter en worden met de tijd alleen maar mooier. Een (h)eerlijke leefplek, zowel voor nu, als in de toekomst.



JONGE ARCHITECTENPRIJS
2015

locatie
opdrachtgever
ontwerp
uitvoering

 

Rotterdam
Architectenwerk
2015
-